Aprillipila: Cheek keikalle hologrammina – suomalaisfirma tuo räppärin takaisin

Aprillipila: Kun supersuosittu rap-artisti Cheek lopetti uransa, moni epäili pystyykö räppäri oikeasti pysymään pois lavoilta. Fyysisesti artistia ei nähdä esiintymässä, mutta nykytekniikka mahdollistaa paluun eri muodossa.

Tämä artikkeli on aprillipila.

Suomen suosituimpiin artisteihin kuuluva Cheek lopetti uransa näyttävästi viime vuonna. Lopettamisensa yhteydessä räppäri puhui vahvasti sen puolesta, että ura on todella lopetettu eikä paluuta lavoille tehdä.

Artistin musiikki kuitenkin jatkaa elämäänsä ja erikoisen porsaanreiän paluulle tarjoilee Suomeen rantautuva uudenlainen heijastustekniikka. Vaikka itse Cheekiä ei edelleenkään saada lavalle, musiikin kanssa esiintyy artistia esittävä hologrammi.

Ajatus Cheekin esiintymisistä hologrammina ei kuitenkaan lähtenyt artistin puolelta, vaan hologrammikeikkoja ja heijastustekniikkaa kehittävä toteuttava startup-yritys Tapahtumahologrammit Oy.

Näillä näkymin Cheek-hologrammi nähdään festareilla jo kesällä 2019. Isoista ja mahtipontisista projekteista tunnettu artisti kertoi YleX:lle olevansa innoissaan uudenlaisesta tekniikasta.

Kesään mennessä hologrammi-Cheek on ”elämänsä keikkakunnossa”

YleX vieraili kulisseissa tutustumassa testausvaiheessa olevaan hologrammiin.

YleXPopin teknisen tuottajan mukaan tekniikka vaatii vielä hiomista, mutta lupaavia tuloksia on jo nähtävissä. Hologrammin liikehdintä varastohallin käytävällä jäljittelee hämmästyttävän vakuuttavasti artistin esiintymistä ja tyypillisimpiä maneereja.

Teknikot kertovat, että Cheekin liikkeiden mallintaminen heijastustekniikka varten kestänyt arvioitua pidempään, mutta kesään mennessä hologrammi-Cheekin on määrä olla elämänsä keikkakunnossa.

Alustavissa suunnitelmissa on ollut keikka vuosittain järjestettävässä ilmaiskonsertti YleXPopissa. YleX on selvittämässä hologrammin ja tekniikan mahdollisesta siirrosta Joensuuhun 1. kesäkuuta. Osallistu YleXPop -tapahtumaan Facebookissa!

Share