Formula 1 -legendan tila on ollut mysteeri monien vuosien ajan, koska kukaan ei ole nähnyt sitä julkisesti onnettomuuden jälkeen. Mikä hänellä on tänään vialla?

Kohtalokkaaseen vuonna 2013 joutuneen Michael Schumacherin tilassa on tapahtunut edistystä. Näin kertoo miehen henkilökohtainen ystävä, formulavaikuttaja Jean Todt. Asiasta kirjoittavat brittilehdet .

Todt toimii kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n puheenjohtajana. Hän työskenteli aikaan Ferrarilla ja oli tuolloin myös ”Schumin” pomo. Radio Monte Carlon haastattelussa Todt paljasti, että seitsenkertainen maailmanmestari on jo katsellut hänen kanssaan F1-kisaa televisiosta.

– Katsoimme kilpailua yhdessä hänen kotonaan Sveitsissä.

Tarkemmin hän ei kuitenkaan Schumacherin tilasta voi kertoa, perheen toivomuksesta.

VIIDEN VUODEN HILJAISUUS

F1-legendan tila on ollut vuosikaudet mysteeri, sillä häntä ei olla nähty julkisuudessa onnettomuuden jälkeen. Mediatietojen mukaan hän on ollut intensiivisessä kotihoidossa, sillä onnettomuudessa sattuneiden vakavien päävammojen vuoksi miehen toimintakyky on vain varjo entisestä.

Todtin mukaan kyseessä on todellinen taistelijaluonne.

– Hän ei aio antaa periksi. Hänen perheensä tekee kaikkensa tässä tilanteessa. Totta kai on selvää, ettei ystävyytemme ole (onnettomuudesta johtuen) sitä mitä se ennen oli. Hän ei pysty enää kommunikoimaan samalla lailla, kuin ennen onnettomuutta.

Michael Schumacher täytti heinäkuussa 50 vuotta.

Share