Härkä, joka muutti ihmisen

Tämä uskomaton valokuva merkitsi matador Alvaro Muneron uran loppua. Hän lankesi katumukselle keskellä taistelua ymmärtäen, että peto ei halunnut taistella häntä vastaan. Myöhemmin tästä matadorista tuli innokas vastustaja härkätaisteluissa.

Kuvassa härkä ikään kuin sanoo: ”Picador on loukannut minua vakavasti, vaikka en tehnyt mitään väärää, mutta en halua taistella kanssasi, en halua.”

Munero kertoo taistelusta näin:

”Yhtäkkiä en nähnyt sarvia, vaan härän silmät. Hän seisoi edessäni ja katsoi minua. Seisoi vain ja katsoi, yrittämättä hyökätä. Hyvin viattomasti, joka kaikilla eläimillä on silmissään, katsoi minua vetoomuksella. Se oli kuin oikeudenhuuto ja jossain syvällä sisälläni, huomasin yhtäkkiä, että hän puhui minulle tapaan, jolla me
rukoilemme Jumalan puoleen:

”En halua taistella kanssasi, säästä minut, koska en ole tehnyt sinulle mitään pahaa. Tapa minut, jos haluat, jos se on tahtosi, mutta en halua taistella kanssasi.”

Ja lukiessani tätä hänen silmistään, tunsin olevani maan pahin olento ja keskeytin taistelun. Sen jälkeen minusta tuli kasvissyöjä ja alotin taistelun härkätaistelua vastaan.”

Share