Kalevi Keyhasen hahmo yllätti jälleen kaikki uuteen rooliin ! Tuoreita kuvia

Korpikansa pääsi 1960-luvulla kunnolla etelänmatkojen makuun, kun legendaarinen matkailukeisari Kalevi Keihänen alkoi lennättää suomalaisia kylmästä lämpimään. Hänen perustamansa Keihäsmatkat tarjosi monelle härmäläiselle ensimmäisen kosketuksen palmujen hellään huojuntaan.

Keihänen (1924-1995) oli aikansa julkkis ja todellinen tapaus. Usein pelkkään chinchillaturkkiin ja laittoman pieniin uikkareihin sonnustautunut väriläiskä tyrkytti kansalle lentomatkoja, jotka olivat usein yhtä kosteita kuin Kanariansaaria ympäröinyt aallokko.

Nyt noihin saappaisiin hyppää Janne Kataja, joka tyylittelee Keihästä keväällä nähtävässä Ruudun alkuperäissarjassa Keihäsmatkat. Hänen lisäkseen sarjassa näyttelee liuta nimekkäitä kotimaisia nimiä Aku Hirviniemestä ja Martti Suosalosta aina Hannele Lauriin ja Jenni Banerjeehen.

Keihäsmatkoja filmataan parhaillaan pääkaupunkiseudulla, myöhemmin myös mm. Turkissa. Tiistain kuvauspaikkavierailun aikana medialle kävi harvinaisen selväksi, että Kataja on omaksunut roolinsa erinomaisesti.


– Kuten näette, Janne on käynyt rooliinsa valtavan prosessin läpi, Hirviniemi kuulutti medialle luoden samalla katseensa Katajan keskivartaloon.

– Etkös sinä juuri laihduttanut edelliseen rooliisi? Ja nyt sitten taas… hän huokaisi huvittuneena.

– Janne on kuin Suomen Christian Bale, eli hän muokkaa vartaloaan aina roolin mukaan!

Stuerttia tulkitseva Hirviniemi myös muistutti, että idea koko sarjan tekemisestä tuli alun perin ”mösjöö Katajalta.”

– Jannehan on aikoinaan itsekin työskennellyt matkaoppaana, joten sieltäkin on monia hauskoja sattumuksia.

– Ei, vaan viihdeisäntänä! Kataja korjasi naureskellen.

1960- ja 70-lukujen seuramatkailusta sikiää niin monia ja niin herkullisia tarinoita, etteivät ne olisi kuulemma millään mahtuneet yhteen elokuvaan. Siksi tekijät päätyivät mieluummin tv-sarjaformaattiin.

– Käsikirjoitusta työstettäessä pohdimme pitkään, kuka Kalevi Keihästä voisi esittää, Hirviniemi avasi.

– Tulimme sitten lopulta 100-prosenttisesti siihen yhteisymmärrykseen, että kukas muukaan se voisi olla kuin Janne Kataja!

Näillä näkymin ensi keväänä nähtävä Keihäsmatkat on fiktiivistä viihdettä perustuen kuitenkin tositapahtumiin.

– Sen lisäksi, että tämä sarja kertoo hauskoja sattumuksia lomamatkoilla, se kertoo myös inhimillisyydestä ja ihmisyydestä sekä Suomesta ilmailumaana. Meillä on näin pieneksi maaksi harvinaisen pitkä ilmailuhistoria, Kataja valisti.

trong> Haluamme tällä sarjalla muistuttaa, että ilmailuliikenne on ollut meille äärimmäisen tärkeää, jotta koko maa on pysynyt asuttuna etelästä pohjoiseen. Ja jotta olemme voineet kansainvälistyä, sillä me suomalaiset olemme olleet edelläkävijöitä ilmailun tietotaidossa.

– Lisäksi toivon, että Malmin lentokenttä tulisi säilyttää alkuperäisessä ilmailukäytössä! hän julisti.

Share