Katso tätä naista ja muista häntä ikuisesti

Äskettäin, 98-vuotiaana, kuoli nainen nimeltää Irina Sandler. Toisen maailmansodan aikana Irina työskenteli Varsovan getossa putkimiehenä / hitsaajana.

Hänellä oli tuo ”piilotetut motiivit”. Työkalulaukun alaosassa hän kantoi lapsia lapset getosta, ja kuorma-auton takaosassa hänellä oli laukku vanhemmille lapsille. Samassa paikassa hän piti myös koiraansa, jonka hän opetti haukkumaan, kun fasistivartijat pääsivät sisään ja päästivät auton geton portin läpi.

Sotilaat eivät luonnollisesti halunneet olla tekemisissä koiran kanssa, ja sen haukkumista peittivät äänet, joita lapset voivat tehdä.

Tämän toiminnan aikana Irina onnistui pääsemään ulos getosta ja pelastamaan siten yli 2500 lasta. Kerran hänet saatiin kiinni. Natsit löivät häntä rajusti, rikkoivat jalat ja kädet. Hän selvisi kuitenkin. Irina piti kirjaa kaikkien ohitettujen lasten nimistä, hän piti luetteloita takapihallaan puun alle haudatussa lasipurkissa.

Sodan jälkeen hän yritti löytää kaikki mahdolliset selvinneet vanhemmat ja yhdistää perheet. Mutta suurin osa heistä päätyi asumiseen kaasukammioissa. Hänen auttamansa lapset sijoitettiin orpokoteihin tai adoptoitiin. Äskettäin Irina Sandler nimitettiin Nobelin rauhanpalkinnolle. Mutta häntä ei valittu. Al Gore voitti palkinnonsa diaesityksestä ilmaston lämpenemisestä…

Annan pienen panoksen lähettämällä sinulle tämän kirjeen. Toivon, että teet saman. Yli 65 vuotta on kulunut toisen maailmansodan päättymisestä.

Tämä viesti on kuin muistiketju – kymmenien miljoonien ihmisten muisto, jotka tapettiin, ammuttiin, raiskattiin, poltettiin, nälkään ja nöyryytettiin! Ryhdy linkiksi muistiketjussa, auta levittämään sitä ympäri maailmaa.

Share