Lena Dunham yritti suudella Brad Pittiä punaisella matolla, miksi ja tapaus herätti raivoa somessa

ELOKUVANTEKIJÄ-NÄYTTELIJÄ Lena Dunham yritti suukottaa näyttelijä Brad Pittiä punaisella matolla. Näyttelijät olivat tiistaina kuvattavana Quentin Tarantinon uuden elokuvan Once Upon a Time… In Hollywood -elokuvan Lontoon ensi-illassa. Tapauksesta ja sen synnyttämästä sosiaalisen median myrskystä raportoivat esimerkiksi brittiläinen Mirror ja yhdysvaltalainen Insider.

Moni Twitter-käyttäjä tarttui suukotusyrityksestä etenkin viihdeuutisiin erikoistuneiden medioiden uutisotsikoihin. Niissä Dunhamin kuvaillaan ”antaneen suukon”, ”yllättävän Brad Pittin suukolla” tai ”uskaltaneen suukottaa Brad Pittiä”.

Kuvista on vaikea päätellä, mitä punaisella matolla todella tapahtui. Esimerkiksi People-lehti kertoo Dunhamin vain suukottaneen Pittiä tavanomaisesti poskelle.

LENA DUNHAMILLA on Tarantinon uusimmassa elokuvassa sivurooli Charles Mansonin seuraajana. Pitt esittää toista pääosaa, stunttimies Cliff Boothia.

Dunham tunnetaan etenkin luomastaan Girls-tv-sarjasta, jossa hän myös näytteli pääosaa. Hän on kirjoittanut elämäkerrallisen kirjan Sellainen tyttö.

Dunham on myös suorapuheinen feminismin kannattaja.

ELOKUVAN ensimmäisenä ensi-iltapäivänä 26. heinäkuuta Dunham oli jakanut valokuvia kuvauksista ja elokuvasta.

”Ei sitä joka päivä pääse pukeutumaan mumu-mekkoon, kävelemään paljain jaloin, liittymään kulttiin ja flirttailemaan Brad Pittin kanssa – työkseen”, Dunham kirjoitti päivityksessään.

NYT kuvapäivityksen alle on nyt kerääntynyt monia kommentteja, jotka kyseenalaistavat Dunhamin käytöksen punaisella matolla.

”Antoiko #BradPitt suostumuksen suutelemiseen? — Uteliaat haluavat tietää. Koska, tiedäthän, tuo on muutoin aika saalistajamaista. Juuri sellaista käytöstä, jota feministit ovat pyytäneet miehiä lopettamaan jo vuosisatoja”, kirjoittaa käyttäjä Erica Dee Fox.


Toinen käyttäjä esittää kysymyksen:

”Jos mies olisi yrittänyt ”suudella” naista punaisella matolla, olisiko se vain hauska tilanne vai menettäisikö joku työnsä”, kirjoittaa nimimerkki David.

AIEMMIN Dunham on saanut kritiikkiä esimerkiksi lausunnoistaan seksuaaliseen ahdisteluun liittyen. Kun yhtä Girls-sarjan käsikirjoittajaa Murray Milleriä kohtaan esitettiin vuonna 2017 raiskaussyytös, Dunham ja toinen sarjan tekijä Jenni Konner väittivät syytöstä valheelliseksi.

”Vaikka ensimmäinen vaistomme on kuunnella jokaisen naisen tarinaa, sisäpiiritietomme Murrayn tilanteessa tekee meistä varmoja siitä, että tämä syytös on valitettavaksi kuuluu siihen kolmeen prosenttiin ahdistelutapauksia, jotka raportoidaan virheellisesti”, Dunham ja Konner kirjoittivat Hollywood Reporterille.

Dunham oli aikaisemmin kiitellyt naisten seksuaalisen ahdistelun kokemuksia paljastanutta #metoo-kampanjaa. Kolme kuukautta ennen Murrayn tapausta hän oli muun muassa twiitannut, että naiset eivät valehtele raiskauksista.

Dunham veti lausuntonsa Murrayn tapauksesta takaisin vain kaksi päivää myöhemmin ja pahoitteli sitä Twitter-päivityksessä.

Share