Melko harvinainen luonnonilmiö, joka uhmaa mitään loogista selitystä

Montenegron kylä Dinos sijaitsee lähellä Podgorican pääkaupunkia. Kylä on vähän tiedossa niille matkailijoille, jotka vierailevat tässä pienessä Adrianmeren rannikon maassa. Loppujen lopuksi täällä ei ole merta. Mutta Dinoshalla on myös jotain, josta uskoa ja houkutella turisteja. Totta, heidän täytyy tulla tänne rankan sateen jälkeen.

Pienessä kylässä maan kaakkoisosassa on epätavallinen puu. Tämä on vanha Mulperia, joka on kasvanut täällä yli sata vuotta. Paikalliset kutsuvat sitä eläväksi suihkulähteeksi tai puulähteeksi.

Tosiasia on, että viimeisen vuosineljänneksen aikana joka kerta suihkun jälkeen noin sata viisikymmentä senttimetriä korkeat vesivirtaukset puhkeavat Mulberry-rungon onteloista.

Vaikuttaa siltä, ​​että puun sisällä on vesiputki, jonka kautta tämä vedenpaine johdetaan. Mutta Mulberryssa ei tietenkään ole mitään sellaista.

Tosiasia on, että sadevesi tulvii maan alla olevia avaimia. Lisäpaine nostaa vettä tynnyrin sisällä. Sen keskipiste on pitkään rappeutunut. Siksi maanalainen avain osuu vapaasti ylös.

”Emme ole keksineet legenda puulähteen muodostumisesta.”

Share