Mika Hekkinen: – Muistatko tämän?

Mika Häkkisen ex-tallitoverin Ayrton Sennan kuolemasta tuli vappuna kuluneeksi 25 vuotta.
Mika Häkkinen muisteli Ayrton Sennaa julkaisemalla Japanin GP:n lehdistötilaisuudesta vuodelta 1993.

Tuolloin Senna voitti ja Häkkinen toi McLareninsa kolmantena maaliin. Ykkössija oli McLarenin historian 103:s ja talli nousi Ferrarin rinnalle kaikkien aikojen voittotilastossa.

– Olen etuoikeutettu, kun saan kutsua Ayrtonia tallikaveriksi. Kilvanajo on antanut meille paljon, mutta usein laji vie usein harrastajansa pois liian aikaisin, Häkkinen kirjoitti julkaisemansa yhteyteen.

Tyytyväinen Senna hieroi Häkkisen niskaa Japanin pressitilaisuudessa, mutta hän osasi olla myös ikävä tallikaveri.

Häkkinen, 50, kertoi Speedweekille, kuinka Senna raivostui hänelle miesten ensimmäisessä yhteisessä kisassa Estorilin radalla Portugalissa.

McLarenin tulokaskuljettaja Häkkinen suututti moninkertaisen maailmanmestarin Sennan olemalla tätä nopeampi aika-ajoissa.

– Senna tuli kysymään minulta, että miten ihmeessä olin ollut häntä nopeampi. Vastasin hänelle käsieleellä, jonka viesti oli ”minulla on isommat pallit kuin sinulla”, Häkkinen kertoi.

– Senna suuttui oikein kunnolla. Hän kertoi minulle urastaan, maailmanmestaruuksistaan ja uhkaili minua: ”älä edes yritä!”

Yhteenoton jälkeen Häkkisen ja Sennan välit muuttuivat entistä huonommiksi. Jo aiemmin Senna oli Häkkisen mukaan käyttäytynyt häntä kohtaan ylimielisesti.


– Ayrton piti minua uhkana. Hän näki, että uhkasin hänen asemaansa maailman parhaana kuskina.
Lue myös: Raju onnettomuus muutti Mika Häkkistä pysyvästi – ”Ei sitä pysty kertomaan tai selittämään kenellekään”
Senna siirtyi McLarenilta kauden 1993 jälkeen Williamsille. Hän kuoli San Marinon GP:ssä tapahtuneessa onnettomuudessa vapunpäivänä 1994.

Mika Häkkinen jatkoi McLarenilla uransa loppuun saakka. Vuosien 1998 ja 1999 maailmanmestari ajoi viimeisen F1-kautensa vuonna 2001.
Lue myös: Vappuna 1994 koko maailma pysähtyi: Ayrton Senna kuoli karmeassa onnettomuudessa – ei halunnut ajaa koko kilpailussa

Share