Miksi ex-työministeri Jari Lindström ilmoittautui työttömäksi – TE-toimiston työntekijä hiljeni langan päässä

Pitkän uran paperialalla tehnyt Jari Lindström (sin) kertoi aiemmin opiskelleensa uuden ammatin sen jälkeen, kun työt paperitehtaalla loppuivat.

ENTINEN työministeri Jari Lindström (sin) ilmoittautui työttömäksi työnhakijaksi, kun uusi hallitus ministereineen aloitti kesäkuun alussa, Lindström kertoi Kainuun Sanomissa julkaistussa (8.6.2019) Lännen median haastattelussa.

Lindström teki ilmoituksen TE-toimiston verkkopalvelussa, mutta soitti sitä ennen Kaakkois-Suomen toimistoon kysyäkseen ohjeita, Lindström kertoi sunnuntaina julkaistussa Helsingin Sanomien artikkelissa. Langan päässä palvellut virkailija oli ilmeisen hämmentynyt oivallettuaan, kenen kanssa hän keskusteli.

– Kerroin asiakaspalvelijalle nimeni ja sanoin, että tässä ovat hommat loppumassa. Jossain kohtaa langan päässä tuli hiljaista, kun virkailija ilmeisesti hoksasi, kenen kanssa hän puhui. Hän yritti kiivaasti hakea Googlesta tietoa, mutta joutui sitten ystävällisesti toteamaan, ettei oikein osaa antaa ohjeita melko poikkeukselliseen tilanteeseeni, hän sanoi.


TYÖMINISTERIN
tehtävässä Lindström on itse ollut mukana kehittämässä te-toimiston hakujärjestelmiä. Ennen valtakunnan politiikkaan lähtemistä Lindström oli itsekin työttömänä.

Kuusankoskelta syntyisin oleva Lindström työskenteli Voikkaan UPM Kymmenen paperitehtaalla vuodesta 1984 vuoteen 2006. Paperitehdas suljettiin vuonna 2006 ja Lindström jäi ilman työtä. Sittemmin hän kouluttautui kemian laborantiksi ja liittyi Timo Soinin perussuomalaisiin – sekä nousi työ- ja elinkeinoministeriksi.

Keväällä 2016 Lindström sanoi Ilta-Sanomille osallistuneensa työttömänä muun muassa erinäisiin koulutuksiin.

– Olin omasta mielestäni aika aktiivinen. Hain töitä ja koulutuksia ja osallistuin toimenpiteisiin. Minun on hyvin vaikea ruveta ketään neuvomaan. Itse olin aktiivinen ja päädyin koulun penkille ja opettelemaan uutta ammattia, Lindström sanoi tuolloin.

Share