Minun täytyy elää hyvää elämää häikäisevällä tavalla sairastani huolimatta

Poliitikko Maarit Fledt-Ranta.Feldt-Ranta, 51, sairastui vatsasyöpään kymmenen vuotta sitten. Syöpä uusiutui vuonna 2013 ja uudelleen tämän vuoden alussa.

Toukokuussa julkaistussa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen-artikkelissa kerrottiin, että syöpähoidot on lopetettu.

Feldt-Ranta jäi sairauslomalle kansanedustajan tehtävistä muutama kuukausi ennen kevään eduskuntavaaleja.Hän kertoi, että hänellä on elinaikaa jäljellä joitakin kuukausia.

Feldt-Ranta puhui ohjelmassa elämästään kauniin sanoin. Puheesta oli kuultavissa onni ja kiitollisuus.

– Tuntuisi julkealta surkutella tilannettani, kun olen saanut elää vielä ainakin kymmenen vuotta sen jälkeen, kun aikanaan sairastuin tähän sairauteen.

– Moni ajatus lähestyvästä varmaan ahdistaisi, mutta itse olen kokenut kovin armeliaana sen, että olen saanut ottaa pitkät jäähyväiset ja järjestää asiat kuntoon, Feldt-Ranta kertoo.

– Olen saanut elää huikaisevan hienon elämän.


12 vuotta kansanedustajana

Feldt-Ranta soitti ohjelmassa valitsemiaan lauluja jokaisella kahdeksalla pohjoismaisella kielellä. Feldt-Ranta sanookin Ylen haastattelussa olevansa pohjoismaisuuden kannattaja ”ytimiään myöten”.

Hän sanoo päätöksen lähteä politiikkaan olleen oikea. Feldt-Ranta aloitti poliitikon uransa vasta noin 30-vuotiaana kolmen lapsen äitinä.

Feldt-Ranta valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2007. Hän on SDP:n entinen puoluesihteeri, pitkäaikainen puoluehallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja.

Share