Suomea odottaa voimakas hurrikaani! Myrskyvaroitus

Ensi viikon alussa voimakas matalapaine saavuttaa Suomeen ja tuo mukanaan voimakkaita tuulia, joista voi tulla myrskyä koko Etelä-Suomessa.

Foreca-ennusteiden mukaan Jäämeren kylmä ja eteläisen Euroopan kuuma sää tasoittuvat ensi viikon alussa ennustaen Suomelle jopa voimakkaita tuulia.

Etelä- ja Keski-Suomi ovat yleensä vaarassa jäädä ansioihin kylmän ja kuuman taistelun, ”Jäävuortotaistelun” ja “Mombasahelten” välillä.


”Ensi viikolla, tiistaina iltapäivällä, vahva matalapaine lähestyy etelää, ja on mahdollista, että tuuli voi lisääntyä merialueilla ennen myrskylukemia, mikä voi olla kesämyrsky”
, sanoi Forecan meteorologi .

Tietenkin voimakkaita sateita odotetaan myös ensi viikon alussa. Roynen mukaan Suomen etelä- ja keskiosissa voidaan odottaa voimakkaita sateita, mutta ero on siinä, missä sataa ja kuinka paljon ei voida tehdä tässä vaiheessa.

Lieviä myrskyjä UKKOSENissa voi tulla tällä viikolla.

”Heillä on lyhytaikaisia ​​myrskytuulia ja he voivat kaataa metsiä, mutta myrskyjen ja myrskyjen ei pidä sekoitua”, Forecan meteorologi sanoo.

Suomessa he puhuvat myrskyisistä tuuleista, koska keskimääräinen tuuli on yli 21 metriä.

Myös tämän viikon sää näyttää sateiselta. Torstai ja perjantai on voimakasta ukkosta kaikkialla maassa.

Ukonia todennäköisesti kehittyy edelleen torstaina koko Länsi-Suomessa, ja Pohjanmaan ennustetaan olevan ukkosherkkä alue.

Sade todennäköisesti Lounais-Suomessa. Voimakkaita sateita odotetaan myös Oulun ylängöillä Länsi-Suomessa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Itässä sateet ovat heikompia ja saattaa olla jopa aurinkoista.

Lauantaina sää on viileä ja etelä- ja länsi-Suomen lämpötilat nousevat tasaisesti yli 20 asteen.

Seuraavia sateita esiintyy kuitenkin Suomessa lauantaista sunnuntaihin. Sunnuntaina ja maanantaina sade jäätyy Lounais-Suomen yli ja on pilvistä koko maassa.

Share