Tässä hän on! Ensimmäinen kuva prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin pojasta julki

Sussexin herttuapari esitteli esikoispoikansa maailmalle ensimmäistä kertaa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat maanantaina esikoislapsensa. Nyt pienokaisesta on julkaistu ensimmäinen kuva.

Harry ja Meghan astuivat median eteen lapsen kanssa keskiviikkoiltapäivänä.

Sussexin herttuaparin esikoispoika syntyi varhain maanantaiaamuna. Pienokainen painoi syntyessään 3,2 kiloa. Hän syntyi maanantaina kello 7:26 Suomen aikaa. Hän on kuningatar Elisabetin tavoin horoskoopiltaan härkä.

Sekä hovi että tuore isä kertoivat äidin ja vauvan voivan hyvin.


– Olen uskomattoman ylpeä vaimostani, silmin nähden onnellinen Harry iloitsi medialle Windsorin linnan edessä ja veisteli lisäksi, että kyseessä oli ensimmäinen synnytys, jossa hän oli mukana.

Harry vihjaili maanantaina, että lapsi esiteltäisiin maailmalle muutaman päivän sisällä. Tuore isä hehkui onnea puhuessaan pojasta ja kertoi olevansa äärimmäisen onnea vaimostaan, joka oli tehnyt uskomattoman työn.

Hovi kertoi twiitissään, että Meghanin äiti Doria Ragland oli jo maanantai-iltapäivällä parhaillaan ensimmäisen lapsenlapsensa kanssa herttuaparin kotona Frogmore Cottagessa.

Brittilehtien mukaan lapsi olisi syntynyt Lontoossa sijaitsevassa Portland Hospital -sairaalassa. Meghanin uskottiin haluavan synnyttää kotona, mutta mediatietojen mukaan toive ei ollut toteutunut. Väitteiden mukaan herttuatar kuljetettiin salaa sunnuntaina sairaalaan.

Harry kertoi pojan synnyttyä, että hän ja Meghan pohtivat yhä maanantaina pojan nimeä.

– Mietimme vielä nimiä. Raskaus venyi hieman yliajalle, joten meillä oli hieman lisäaikaa miettiä. Se kohta tulee seuraavaksi. Näemme teitä varmaankin muutaman päivän sisällä yhdessä perheenä, jotta voimme kertoa nimen, ja että ihmiset voivat nähdä vauvan, Harry veisteli.

Prinssi Harryn esikoinen on seitsemäntenä kruununperimysjärjestyksessä. Hänen edellään ovat prinssi Charles, prinssi William, prinssi George, prinsessa Charlotte, prinssi Louis, ja Harry.

Prinssi William kertoi tiistaina olevansa äärimmäinen iloinen pikkuveljensä esikoisesta.

– Olemme todella innoissamme ja odotamme, että pääsemme näkemään hänet seuraavien päivien aikana, kun hän on rauhoittunut ensin, prinssi William kertoi medialle.

– Olen todella iloinen ja tyytyväinen, että saan toivottaa veljeni tervetulleeksi univajeisten seuraan, joita vanhemmat ovat, hän totesi virnistäen.

Myös herttuatar Catherine kertoi olevansa onnellinen prinssi Georgen, prinsessa Charlotten ja prinssi Louis uudesta serkusta.


– Tämä on todella erityistä aikaa, herttuatar Catherine kehaisi ja toivotti kaikkea hyvää tuoreille vanhemmille.

– Kuten William sanoi, odotamme innolla hänen tapaamistaan ja että saamme tietää, mikä hänen nimekseen tulee, hän totesi.

Share