Tiedätkö mitä se on?

Tuntemattomilla valtamerten syvyyksillä on monia salaisuuksia. Salaperäiset elävät olennot, jotka pystyivät katsomaan tarkemmin, ovat usein kauhistuttavia. Mutta näyttää siltä, ​​että ”pyöreä” on poikkeus. Muutamia kuvia suloisesta eläimestä sinulle. Katsokaa vain mikä luonnon ihme!

Ensi silmäyksellä saattaa vaikuttaa siltä, ​​että tämä on söpö pullea vaaleanpunainen etana naurettavan lyhyillä jaloilla. Olento kuuluu holoturialajiin (merikurkki) ja toimii ”pölynimurina”. Tällaiset etanat elävät 1000 metrin syvyydessä valtameren veden pinnasta.

Tarkka nimi on karjametsät. He ruokkivat sitä, mitä he löytävät meriliettä: siellä elää mikro-organismeja, jotka toimivat karjametsien pääruoana. Pienillä jaloilla he haravoivat ruokaa ja lähettävät sen suuhun. Meren ”pölynimureita” heitä ei kutsuttu vahingossa. Usein muut syötävät aineet laskeutuvat meren pinnalta. Ryhmässä olevat pyöriäiset kokoontuvat sellaisiin paikkoihin ja syövät kaiken, mikä putosi pohjaan, puhdistaen sen.

Antennien kaltaisia ​​kasvustoja pidetään myös ”jaloina”. Todennäköisesti heidän avullaan karjametsät etsivät myös ruokaa.

Haastattelussa meribiologin David Pawsonin kanssa eläinten sanotaan löytävän ruokaa mistä tahansa. Mikro-organismien kertymispaikoissa on aina mahdollisuus havaita ”pyöriäiset”. He haisevat ruokaa jopa syvällä lieteessä.

Biologi vertasi “pyöriäisiä” matoihin, koska mata löysää maata, kyllästäen sitä happea. Sama asia tapahtuu lieteellä.

On helpompi sanoa, missä nämä olennot eivät asu: nämä ovat Atlantin valtameren pohjoisosa, Keski- ja Etelä-Amerikka sekä Tyynen valtameren itäosa. Muissa maailman maissa näitä olentoja on paljon.

Tätä lajia ei ehdottomasti uhkaa sukupuuttoon! Eläintieteilijä Hyalmar Thiel löysi ne ensimmäisen kerran vuonna 1882. Syvänmeren pohja on kirjaimellisesti 95 prosenttia täynnä ”pyöriäisiä” ja vain muut 5 ovat muissa elävissä olennoissa.

Jos söpö pullea etana ei ole jättänyt sinua välinpitämättömäksi, ole varaa ostamaan erittäin syvä akvaario!

Share